אל תפספסי • מירי זורגר עם 6 עוגות גבינה שיאפו לך מחמאות

מירי זורגר 6 Comment on אל תפספסי • מירי זורגר עם 6 עוגות גבינה שיאפו לך מחמאות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

חג השבועות בפתח והשפית מירי זורגר מציגה ארבעה מתכונים נהדרים לעוגות גבינה שיעשו לך את החג לשמח. עוגות גבינה אישיות, עוגות ראווה בשכבות או מנות אישיות בשכבות, עוגת שכבות שוקולד קראנץ נוגט וקפה, עוגת שוקולד פיסטוק וקפה, עוגת פיסטוק פטל וקרם וניל, עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה סנדוויץ.

עוגות גבינה אישיות

מצרכים

2 כוסות  עוגיות  שוקולד טחונות

50 גר' חמאה מומסת

לשכבת הגבינה

250 גר גבינת ריקוטה

250 גר' גבינת שמנת

1 כוס סוכר

1 ביצה

גרודת תפוז

1 אינסטנט וניל

לציפוי

2 כפות סוכר

2 כפיות גרודת תפוז

אופן ההכנה

לערבב את הפירורים  עם החמאה

לרפד תבנית שקעים  עד שליש מהגובה

את מצרכי שכבת הגבינה לערבב היטב ולצקת מעל שכבת העוגיות

לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ולאפות עד להשחמה

לצנן וחלץ

לפני ההגשה לערבב סוכר עם גרודת תפוז ולפזר מעל

 

עוגות ראווה בשכבות או מנות אישיות בשכבות

עוגת שוקולד פיסטוק וקפה

מצרכים

בסיס שוקולד ללא קמח

225 גר' חלמונים

130 גר' סוכר

130 גר' שוקולד מומס

35 גר קקאו

350 חלב ו130 סוכר

קרם פטיסייר

מצרכים

1 ליטר חלב

250 גר' סוכר

200 גר' חלמון

1 מקל וניל

80 גר' קורנפלור

50 גר' חמאה

להקצפה

400 מ"ל שמנת מתוקה

100 גר' אינסטנט וניל

לקרם קפה

3 כפות קפה נמס

1/3 כוס ליקר קפה

לקרם פיסטוק

200 גר' מחית פיסטוק

לג'לי קקאו

100 מ"ל מים

120 מ"ל קצפת צימחית

180 גר' סוכר

60 גר' קקאו מנופה

12גר' גלטין

אופן הכנת בסיס השוקולד

מקציפים חלמונים וסוכר

ממיסיים שוקולד וקקאו

מקציפים חלבון עם הסוכר מוסיפים את מסת החלמונים

מוסיפים את השוקולד בפעמים ומערבבים בתנועות קיפול

מורחים על מגש עם ניר אפיה אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

אפיה של 20 ד'

הכנת קרם פטיסייר

בקערה טורפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר והקורנפלור עד שהמסה מלבינה קלות

בסיר מביאים לרתיחה את החלב הסוכר הווניל

משווים טמפרטורות וטורפים היטב

מחזירים אל הסיר לרתיחה תוך כדי טריפה

כשרתח מסירים מהאש מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנמסה מעבירים לכלי מצפים בניילון נצמד ומעבירים לקרור במקרר

מקציפים שמנת ושאר המצרכים לקצף יציב ומאחדים עם הקרם פטיסייר

מחלקים ל 2 לקרם אחד מוסיפים  את מצרכים הקרם קפה ולשיני את מצרכי הפיסטוק

הכנת הגלי קקאו

מבשלים את כל המצרכים מלבד הגלטין לרתיחה

ממיסים את הגלטין ב1/3 כוס מים ומוסיפים אל הקרם מבשלים לרתיחה נוספת

 

עוגת פיסטוק פטל וקרם וניל

מרכיבים

תחתית פיסטוק

קרם וניל

שונטי פיסטוק

קולי  פטל

תחתית פיסטוק

230 גר' אבקת שקדים

415 גר' אבקת סוכר

185 גר' פיסטוק שלם

275 גר' חלבון

55 גר' קורנפלור

125 גר' מחית פיסטוק

40 גר' חלמון

275 גר' חלבון

150 גר' סוכר

320 גר' חמאה

צבע מאכל ירוק

קולי פטל

1 קג מחית פטל

70 גר' סוכר

16 גר' פקטין nh

10גר' קמח תפוח אדמה

6 גר' גלטין

30 מ"ל מים

 

קרם וניל

מצרכים

700 מ"ל חלב

300 מ"ל שמנת מתוקה

250 גר' סוכר

200 גר' חלמון

1 מקל וניל

80 גר' קורנפלור

20 גר' גלטין

100 מ"ל מים

50 גר' חמאה

1000 ליטר שמנת מתוקה

שונטי  פיסטוק

250 מ"ל קצפת

100 גר' מחית פיסטוק

80 גר' אינסטנט וניל

1/3 כוס ליקר פרנגליקו

אופן ההכנה

הכנת תחתית רכה פיסטוק

ממיסים חמאה. טוחנים פיסטוק ואבקת סוכר.מוסיפים עמלנים  אבקת שקדים חלבון וחלמון ומחית פיסטוק ומעבדים לקרם חלק

מקציפים חלבונים וסוכר ומאחדים את התערובות בסוף מוסיפים חמאה וצבע מאכל  ומערבבים

מורחים על 4 מגשים מרופדים בנייר אפיה  אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך כ 15-20 ד'

על כל מגש מניחים כמות של 500 גר'

הכנת הקולי פטל

מערבבים מים וגלטין  מערבבים סוכר פקטין ועמילן

מחממים את המחית ל 40 מעלות מוסיפים יבשים וטורפים עד לרתיחה מקררים ומוסיפים מסת גלטין

מקררים ב 4 מעלות וטוחנים ליפני השימוש

מורחים בים 2 דפי תחתית פיסטוק

הכנת קרם וניל כמו בקרם פטיסייר

הכנת שונטיי פיסטוק טורפים את המצרכים לקבלת קרם חלק וסמיך

הרכבת המנה

מורחים על תחתית פיסטוק קרם וניל מעל מניחים את תחתיות הפיסטוק והקול מעל מורחים שונטיי פיסטוק ומעל מניחים שוב תחתית פיסטוק

מקפיאים לשעה וחותכים לאת העוגות לפסים הופכים על הצד ומקשטים עם זילוף קרם וניל מפזרים פטל ומקלות שוקולד ירוק עם עלי זהב

 

עוגת שכבות שוקולד קראנץ נוגט וקפה

רכיבים

תחתית פריך קקאו

קרם שוקולד

בסקוויט שוקולד ללא אפיה

קראנצ נוגט

קרם שוקולד

קרם קפה

ג'לי קקאו

קרמבל קקאו

לבצק פריך קקאו

250 גר' קמח

50 גר' קקאו

100 גר' אבקת סוכר

200 גר' חמאה

בסיס שוקולד ללא קמח

225 גר' חלמונים

130 גר' סוכר

130 גר' שוקולד מומס

35 גר קקאו

350 חלבון

130 סוכר

קראנצ נוגט

110 גר' שוקולד מומס

550 גר' מחית נוגט

200 גר' קרמבל אגוזי לוז

150 גר' פייטה

 

קרם שוקולד

500 גר' שוקולד

300 גר' חמאה

4 ביצים

150 גר אבקת סוכר

3 כפות קפה

1/3 כוס ליקר ברנדי

לקרם קפה

מצרכים

1 ליטר חלב

250 גר' סוכר

200 גר' חלמון

1 מקל וניל

80 גר' קורנפלור

50 גר'  חמאה

3 כפות קפה נמס

1 ליטר  שמנת מתוקה

120 גר' אינסטנט וניל

ציפוי

קרמבל קקאו

200 גר' חמאה

60 גר פולי קקאו גרוסים

260 גר' קמח

40 גר' קקאו

200 גר' סוכר

אופן ההרכבה

מעל תחתית פריך קקאו   למרוח קרם שוקולד ולהניח ביסקוויט שוקולד מעל שוב קרם שוקולד ולהקפיא לחצי שעה להניח מעל ביסקוויט קקאו נוסף ומעל קראנץ נוגט מעל קרם קפה ולהקפיא לחצי שעה

להוציא לשים גלי קקאו ומעל לפזר מיד את הקרמבל

להקפיא לחתוך למנות ולפזר קרמבלים מוזהבים או גלי טיפות גלי מוזהב

לחתוך לעוגה  או למנות בגודל הרצוי

 

 

עוגת גבינה אפויה

מצרכים

לבצק

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' א סוכר

1 ביצה

למלית

750 גר' גבינה

1 1/2 כוסות א סוכר

1 שמנת מתוקה

2 אינסטנט וניל

3 ביצים

לציפוי

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס א סוכר

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל

שמים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק

עוטפים בנילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר

מרדדים לעלה דק ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ

דוקרים במזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

הכנת המלית

מקציפים בקערת המקסר קלות את השמנת מתוקה

מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לקרם חלק

מעבירים את מלית הגבינה אל התבנית עם הבצק האפוי

אופים 10 ד' בחום גבוהה 180 מעלום ןלאחר מכן מנמיכים את החום ל 160 מלות ואופים שעה נוספת

מצננים

מכינים ציפוי

מערבבים את השמנת עם הא סוכר ומצפים

 

עוגת גבינה סנדוויץ

מצרכים

לבצק

2 1/2 כוסות קמח

200 גר' חמאה

2 חלמונים

3 כפות סוכר

2 סוכר וניל

30 גר' שמרים

אופן ההכנה

להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים



6 תגובות

מיין תגובות
  1. 6

    תודה רבה רבה על המתכוניםם!!
    איזה כייף:)

      1. כשתתחילי לאפות תביני מה כייף….

  2. 5

    ,usv gk vn,fubho

    למה אי אפשר לתת חלק מהמתכונים לפחות עם מצרכים שנמצאים בשוק ולא הכל מורכב ממצרכים יקרים מאד ולא שימושיים בכל בית
    כל קופסת פיסטוק קטנה למשל עולה 80 ש"ח, האתר הוא לא לעשירים בלבד וחבל

    1. מתוקה, לא כל המתכונים הם כאלו, תבחרי את הזולים, אבל- צודקת גם אני בסירה שלך